Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Javno savjetovanje; Nacionalni plan razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je u četvrtak u Dubrovniku javnom savjetovanju za Nacionalni plan razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa do 2030. godine. Naime, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je zajedno sa Pomorskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci pokrenulo projekt izrade srednjoročnog strateškog dokumenta pod nazivom Nacionalni plan razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa do 2030. koji se sada nalazi u završnoj fazi izrade, a koji je nužan za buduće financiranje projekata lučke infrastrukture iz fondova EU.

”Dobro je što je pokrenuta izrada ovakvog plana kako bi došli do rješenja. Mi imamo razvedenu obalu i brojne otoke, a povezanost otoka i kopna nam je vrlo bitna. S naše strane smo napravili brojne projekte koji trebaju pridonijeti povezivanju, pripremili smo projekte za osam novih luka koji će stvoriti pretpostavke za povezivanje. Te luke je obuhvatio Nacionalni plan, a važno je i da druge luke budu vrednovane. Važno nam je linijsko povezivanje naročito naših otoka morskim putem. Bitno nam je da nam otoci imaju i kapacitet i brzinu brodova i dovoljan broj veza”, rekao je župan Dobroslavić te istaknuo i kako je napravljen prvi korak u dobivanju nove linije Dubrovnik-Lastovo.

”Vjerujem da će se slijedom Nacionalnog plana usvojiti svi ostali potrebni uvjeti i da će na koncu svi dionici biti zadovoljni”, rekao je župan Dobroslavić.
Na javnom savjetovanju su bili nazočni i zamjenik župana Joško Cebalo, v.d. pročelnika UO za gospodarstvo i more Ivo Klaić, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje DNŽ Marina Oreb, ravnateljica RRA DUNEA Melanija Milić, ravnatelji županijskih lučkih uprava i drugi.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn