Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Obilježena 23. obljetnica pada zrakoplova i pogibije Ronalda Browna na brdu sv. Ivan

Povodom obilježavanja 23. obljetnice pada američkog vojnog zrakoplova u kojemu su poginuli tadašnji ministar trgovine SAD-a Ronald Brown i još 34 putnika, danas je u Memorijalnoj kući Ronalda Browna održana komemoracija kojoj su nazočili prva tajnica za politička i ekonomska pitanja u Veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj Sarah Groen, zamjenica župana Žaklina Marević, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, zamjenik načelnika Općine Konavle Ivo Radonić i brojni drugi.

Zamjenica Marević tom se prigodom prisjetila strašne nesreće, kazavši kako je taj posjet bila gesta koja je potvrđivala prijateljstvo američkog i hrvatskog naroda. “Danas Hrvatska živi jedan sasvim drugi život od onog koji je trebao vidjeti ministar Brown, a prosperitet koji smo ostvarili na ponos je i njemu kao i ostalih 34 ljudi koji su izgubili svoj život u toj prestrašnoj nesreći. Naše želje vezane za uspješnu suradnju dviju zemalja danas ostaju iste, a to su, između ostalog, bolja zračna povezanost i ukidanje viznog režima te vjerujemo kako ćemo dogovorom postići konsenzus”, kazala je zamjenica župana.

Nakon komemoracije, predstavnici Veleposlanstva SAD-a u RH, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika i Općine Konavle te Zračne luke Dubrovnik položili su cvijeće i zapalili svijeće na spomen obilježje na samom mjestu pada zrakoplova – na brdu sv. Ivan u Konavlima.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn