Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Turistička zajednica županije; Porast dolazaka i noćenja u prvih sedam mjeseci

Prema podacima Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, tijekom srpnja je ostvareno 410.626 dolazaka i 2.066.277 noćenja, što je povećanje u odnosu na srpanj prošle godine. I u dolascima i u noćenjima značajno je veći broj stranih gostiju, pa je tako u dolascima 394.026 stranih i 16.600 domaćih gostiju, a u noćenjima 1.973.435 stranih i 92.842 domaćih gostiju.

Najviše dolazaka i noćenja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji su tijekom prošlog mjeseca ostvarili gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Francuske, Njemačke, Poljske te Bosne i Hercegovine.

Podaci također ukazuju i na porast od gotovo 70 tisuća više dolazaka u odnosu na prvih sedam mjeseci prošle godine, budući da je od prvog siječnja ukupno ostvareno 1.121.617 dolazaka. Porast je zabilježen i u noćenjima jer je u navedenom razdoblju ostvareno 4.592.026 noćenja, 177.409 više nego lani.

U srpnju je najveći turistički promet zabilježen na području TZ Grada Dubrovnika, a potom na području turističkih zajednica Orebić, Konavle, Župa dubrovačka i Korčula.

Najveći broj gostiju je tijekom srpnja odsjeo u objektima u domaćinstvu, a potom u hotelima i ostalim vrstama ugostiteljskih objekata za smještaj, dok je u razdoblju od prvih sedam mjeseci ove godine najveći broj dolazaka i noćenja ostvaren u hotelima.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn