Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomeniku poginulim Imoćanima u Trstenom

26. obljetničkom komemoracijom obilježena obilježena je 26. obljetnica oslobađanja Golubova kamena i 21. obljetnica podizanja spomenika Imotskim braniteljima u Trstenom.

Ovaj komemorativni skup više od dva desetljeća održava se na datum 2. srpnja kada je 1992. godine oslobođen Golubov kamen, zloglasna neprijateljska utvrda iznad Rijeke dubrovačke, koju su zajedničkim snagama oslobodili pripadnici Hrvatske vojske i koja je kasnije simbolički odabrana za sjećanje na sve poginule Imoćane na južnom dubrovačkom bojištu.

Na Južnom bojištu tijekom ratnih operacija u obrani Domovine sudjelovalo je preko 5000 Imoćana. Njih 36 poginulo je, a stotinjak je ranjeno. Iza poginulih ostalo je 26-oro djece. Riječ je mahom o pripadnicima 115-te Imotske brigade HV-a i 3. Bojne 4. brigade HV-a.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn