Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Čestitka župana Nikole Dobroslavića povodom Dana dubrovačkih branitelja

Povodom Dana dubrovačkih branitelja i blagdana svetog Nikole župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić uputio je čestitku svim žiteljima Dubrovačko-neretvanske županije.

Poštovani sugrađani,

Čestitam svim braniteljima, svim Dubrovčanima i svim žiteljima Dubrovačko-neretvanske županije Dan dubrovačkih branitelja koji obilježavamo 6. prosinca na blagdan Sv. Nikole.
Naši branitelji u sudbonosnom su vremenu 1991. godine obranili Dubrovnik od višestruko nadmoćnijeg neprijatelja. Napravili su izniman podvig i još jednom zlatnim slovima upisali Dubrovnik u svjetsku povjesnicu. Hvala im na tome, vječna slava i pokoj poginulim junacima, neizmjerna zahvalnost njihovim obiteljima.
Branili su i obranili dubrovačko područje od velikosrpskog agresora. To je bila obrana od agresije s područja susjednih država i nikakav građanski rat. To je bila neravnopravna borba koja je završila uspješnom obranom Grada, kasnije oslobađanjem cijelog juga Hrvatske. Hvala svim postrojbama koje su dale golem doprinos za oslobađanje našega područja i u tome podnijele iznimno velike žrtve.
Hrvatska je bila u tim godinama žrtva agresije, a nikako agresor na bilo koga. Naprotiv, pomagala je i drugim žrtvama agresije da pobijede i pridonijela okončanju rata i sprječavanju daljnjih stradanja nevinih ljudi.
U tom nametnutom ratu potvrdili smo slobodu i samostalnost naše Domovine. Hvala na tome svim hrvatskim braniteljima posebno slavljenicima – dubrovačkim braniteljima. Hvala i našem prvom predsjedniku dr. Franju Tuđmanu.
Sretan Dan dubrovačkih branitelja.

Župan
Nikola Dobroslavić


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn