Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo na “Danima regionalnog razvoja i EU fondova”

Župan Nikola Dobroslavić, zamjenik Joško Cebalo i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić sudjelovali su na konferenciji “Dani regionalnoga razvoja i EU fondova”. Tom je prigodom potpisan i Sporazum o suradnji između Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije temeljem kojeg će u iduće dvije godine DUNEA-i biti dodijeljeno milijun kuna za poslove regionalnog koordinatora za Županiju.

Sporazum o suradnji odnosi se na izradu Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine i provedbu Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Cilj Ministarstva je osnažiti ulogu regionalnih koordinatora u provođenju politika regionalnog razvoja, ojačati partnerstvo između Ministarstva i regionalnih koordinatora te osnažiti administrativne, financijske i materijalne kapacitete u svrhu što bolje pripreme za iduće financijsko razdoblje i decentralizaciju sustava upravljanja i kontrole korištenja EU fondova.

Župan Dobroslavić naglasio je ovom prilikom kako su europski fondovi važno sredstvo razvoja koje Županija koristi uspješno, a cilj je u budućnosti koristiti ih i više.

Konferencija je održana od 5. do 7. listopada u Šibeniku, a na njoj su, između ostalog, predstavljene aktualne mogućnosti financiranja iz EU fondova te novi Indeksi razvijenosti. Tijekom konferencije održani su i Sajam EU mogućnosti, predstavljanje uspješnih lokalnih EU projekata, predstavljanje nositelja oznake Hrvatski otočni proizvod i EU kvalitete te Program Dani europske teritorijalne suradnje, kao i prezentacija INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora i Hrvatska-Srbija.

Organizatorica konferencije bila je ministrica regionalnog razvoja i Europskih fondova Gabrijela Žalac, a sudjelovali su ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, zastupnici u hrvatskom i europskom parlamentu, brojni župani, gradonačelnici i državni tajnici. Odlični domaćini bili su šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn