Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Izaslanstvo županije na obilježavanju Dana pobjede u Kninu

Izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije, predvođeno županom Nikolom Dobroslavićem, sudjelovalo je u obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu.

Polaganjem zajedničkog vijenca i paljenjem svijeća na Trgu dr. Ante Starčevića kod Spomenika hrvatske pobjede "Oluja 95" odana je počast svim hrvatskim braniteljima. Program obilježavanja je nastavljen na kninskoj Tvrđavi svečanim podizanjem državne zastave, a potom prigodnim obraćanjem predstavnika državnog vrha.

Središnji dio programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nastavljen je misom za Domovinu, koja je služena u Crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu.


Župan Nikola Dobroslavić povodom  povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja uputio je čestitku. Tekst čestitke u nastavku;

Cijenjeni sugrađani,

Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja s ponosom se prisjećamo najslavnijih, ali i najtežih trenutaka naše novije povijesti, zahvaljujući kojima danas živimo u samostalnoj i suverenoj državi. 

Svjesni da život u slobodnoj Hrvatskoj, kakvu su sanjali svi naraštaji hrvatskoga naroda, dugujemo hrabrosti i požrtvovnosti naših branitelja, ovaj dan posvećujemo prije svega njima i njihovim obiteljima.

Uspješnim završetkom akcije „Oluja“ Republika Hrvatska je započela novi put, put izgradnje stabilne i sigurne države, države koja je danas ravnopravna članica međunarodne zajednice. Naša je dužnost danas da se, istom srčanošću i vjerom kojom su se borili i naši branitelji, svakoga dana borimo s izazovima koji su pred nama u ostvarenju Hrvatske u kojoj svi moramo imati jednake uvjete života, obrazovanja i rada.

Časna povijest našega naroda stvara nam obavezu da izgradimo svjetlu budućnost, a temelj za to i danas je, kao i tada, zajedništvo.

Cijenjeni sugrađani, s ponosom i sjetom, ali i vjerom u sjajnu budućnost, čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Neka nam živi jedina i najljepša, naša Domovina Hrvatska!

Sretan vam, cijenjeni sugrađani, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

ŽUPAN

Nikola Dobroslavić


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn