Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca kod Spomen križa na groblju Boninovo započelo je obilježavanje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a obilježavanje je nastavljeno kod Spomenika pobjedi na lokalitetu Vjetreni Mlin u Stupi u Dubrovačkom primorju.

Vijence su položili i svijeće zapalili župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, predstavnici PU Dubrovačko-neretvanske, predstavnici Hrvatske ratne mornarice, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u kojoj je naglasio važnost ovog blagdana koji je simbol pobjede, ostvarene slobode i simbol ljubavi prema svojoj domovini. Kazao je kako dugujemo vječnu zahvalnost našim braniteljima, poginulim junacima, invalidima i logorašima bez čijih žrtava nikada ne bi postojala današnja slobodna, demokratska i europska Hrvatska.

Prigodnim obraćanjem na Vjetrenom Mlinu župan Nikola Dobroslavić izjavio je: "Klanjamo se žrtvi poginulih branitelja i zahvaljujemo obiteljima koji su te junake odgojili. Domovinski rat temelj je državnosti Republike Hrvatske, a akcija Oluja njegov najblistaviji dio."


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn