Župski portal - zupcica.hr 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja.

Više o kolačićima pročitajte ovdje

Prihvaćam

Pokazna vježba Hitne helikopterske medicinske službe na heliodromu Medarevo

Župan Nikola Dobroslavić s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem i zamjenicom gradonačelnika Jelkom Tepšić nazočio je danas na heliodromu Medarevo vježbi helikopterske jedinice hitne službe u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

“Danas smo svjedočili kako spasiti život, a naša je uloga spasiti sve ono što je moguće. Ljudski život je najvažniji. Zahvaljujem se Zavodu za hitnu medicinu i MUP-u koji podupiru ovaj projekt. Činjenica da se za par minuta dođe iz Zračne luke i zbrine unesrećeni” , naglasio je župan Dobroslavić.

Inače, Hitna helikopterska medicinska služba u DNŽ uspostavljena je Sporazumom između Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravstva i Dubrovačko-neretvanske županije u svibnju 2017. nakon uspješno provedenog pilot projekta u ljetnoj sezoni 2016. godine. Sporazum o suradnji obuhvaća prijevoz životno ugroženih, ozlijeđenih ili oboljelih osoba na području DNŽ u razdoblju od 12. lipnja do 1. listopada 2017. godine, čime je omogućeno pravovremeno pružanje hitne helikopterske medicinske skrbi svim hitnim pacijentima na udaljenim otočkim i cestovno nedostupnim područjima za vrijeme ljetne turističke sezone. Uspostavom hitne helikopterske medicinske službe napravljen je veliki iskorak za sigurnost i očuvanje zdravlja svih građana i gostiju Županije.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn