Župski portal - zupcica.hr 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja.

Više o kolačićima pročitajte ovdje

Prihvaćam

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje Pelješkog mosta

Uz nazočnost župana Nikole Dobroslavića, danas su u hotelu Valamar President ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric i direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta „Cestovno povezivanje s Južnom Dalmacijom”.

Potpisivanjem je označen početak realizacije 420 milijuna eura vrijednog projekta, od kojih 357 milijuna ili 85 posto financira EU, koji podrazumijeva izgradnju Pelješkog mosta, pristupnih cesta i obilaznice Stona, a kojem je preuzeti rok potpune izgradnje 2022. godina.

“Bili smo oduvijek sigurni da je to jedino pravo rješenje za Dubrovačko-neretvansku županiju. Ovaj projekt povezuje našu Županiju s ostatkom Hrvatske, to je i gospodarski projekt koji će je osnažiti, a posebno Pelješac, Korčulu, Lastovo, Mljet. Također, ovo je i geostrateški, milenijski projekt za kojeg još nismo svjesni što za nas znači. Sretan sam što je današnji dan došao i što je Vlada zauzela stav da je ovo prioritetni projekt Hrvatske”, naglasio je župan Dobroslavić.

Potpisivanju Ugovora kojim su Hrvatskim cestama dodijeljenja sredstva za izgradnju Pelješkog mosta prisustvovali su i zamjenici župana Joško Cebalo i Žaklina Marević, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, saborski zastupnik Branko Bačić te nekadašnji predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn