Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Pribavljene specijalizirane brane za borbu protiv onečišćenja na moru

U luci Dubrovnik u četvrtak je upriličena podjela čak tisuću metara brana za sprječavanje i sanaciju onečišćenja mora naftnim i uljnim derivatima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji vrijednih više od milijun kuna. Svečanost je počela konferencijom za novinare, a potom su predstavnici tvrtke Luveti (dobavljači opreme) održali pokaznu vježbu korištenja opreme u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije.

Vrijednost opreme je 1.040.000,00 kuna, a u procesu zajedničke javne nabave sudjelovali su Dubrovačko-neretvanska županija, Općina Trpanj, Općina Orebić, ACI d.d., Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije, ŽLU Dubrovnik, ŽLU Korčula te Lučka uprava Dubrovnik.

Župan Nikola Dobroslavić ovom je prilikom istaknuo kako je napravljen novi iskorak u zaštiti od mogućih onečišćenja na moru.”Nabavili smo kilometar plutajućih brani. One se mogu nadovezivati jedna na drugu i tako se može tretirati različit opseg onečišćenja. Objedinili smo sve potrebe županije, jedinica lokalne samouprave te županijskih lučnih kapetanija. Uključili smo vatrogasce koji će biti operativni u slučaju nesreće. Njima će brane i biti podijeljene i to na Korčuli, Orebiću, Dubrovniku te u ACI marinama”, rekao je župan Nikola Dobroslavić, koji je čestitao svima koji su sudjelovali u projektu.

Pročelnik za komunalne poslove i zaštitu okoliša Miho Baće dodao je kako je u svibnju potpisan sporazum s osam dionika, te kako je ugovor potpisan u rujnu. Izrazio je zadovoljstvo ovim projektom, posebno činjenicom da je provedena zajednička javna nabava.

”Ovdje je struka analizirala situaciju, sad ako se dogodi incident moći će se reagirati i iz različitih mjesta. Hvala Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je prepoznala potrebu i svim sudionicama” rekao je pak načelnik Općine Trpanj Jakša Franković.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn