Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Novi uradak radionice "Filmska župa" - Pogledajte kratki igrani film "Kolarin" (VIDEO)

Nakon priredbe Dana škole, jučer je u predvorju zgrade OŠ Župa dubrovačka  premijerno je prikazan film "Kolarin" novi uradak filmske grupe okupljene pod vodstvom Mira Bronzića. Ovaj kratki igrani film nastao po scenariju Petre Marić čiji je rad izabran za najbolji na natječaju za scenarij koje su pripremile profesorice hrvarskog jezika.

Filmska grupa je priču prilagodila tako da je smjestila u Župu i pretvorila u scenarij za kratki igrani film, najvećim dijelom sniman u staroj mlinici obitelji Duper u Vrelu.

U realizaciji filma su pod vodstvom Mira Bronzića sudjelovali; Mihaela Valentić, Helena Lovrić, Laura Žutac, Petra Marić, Matea Car, Marin Bronzić, Marin Jerković, Franko Gugić Petar Šilježar, Luka Lonac i Anton Puljić.

Učenici i voditelj posebno se zahvaljuju obitelji Duper iz Vrela, KUD-u Marko Marojica, te Općini Župa dubrovačka na pomoći u ostvarenju i produkciji novog filma.

Priču o nesretnoj ljubavi Kate kćeri trgovca iz Mlina i Luka sina mlinara iz Vrela, zaključanu u poruku stavljenu u zrno kolarina davne 1856. pogledajte u ovom kratkom filmu.