Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Župski karnevo iznenadio sve na Stradunu: Umjesto testamenta, smotra maškaranih skupina (FOTOGALERIJA)

U svojoj trideset i petoj povorci na Stradunu Župski karnevo je iznenadio sve one koji su u Grad došli čuti što je kome ostavljeno i što je o kome rečeno. Naime, čitanje testamenta i poruka, ono što je od početka činilo najprepoznatljiviji dio karnevala, ali iz godine u godinu imalo sve manji broj pobornika, ove je godine izostalo. Umjesto toga, u 35. povorci Župskog karnevala vidjeli smo brojne raspjevane karnevalske skupine iz raznih krajeva Hrvatske.

Iako je najavljena tema ovogodišnjeg karnevala bila je "Tvoje lice zvuči poznato",  danas smo na Stradunu mogli vidjeti svojevrsnu Smotru karnevalskih maškaranih skupina od Nove Gradiške, Kaštela, Vira, Biograda na Moru, pa do Stona i Pelješca, a posebno atraktivan nastup su imale Mažoretke iz Širokog Brijega (BiH).

Na kraju povorke nekoliko skupina Župskih maškara pobrinulo se da Karnevo zadrži dio svog prepoznatljivog satiričkog karaktera. Tako smo vidjeli prikaz nekadašnje vrlo popularne maškarane zabave u bivšem Orlandu, na binu su stigli i kučki sa Žarkovice, a prezentirana je i trenutno najpoznatija hrvatska baraka, ona na samoborskoj adresi 85 B.

Najviše oduševljenja publike izazvao je dolazak Župskog luna parka, a svojim Zumba nastupom nazočne su nasmijali gosti karnevala štićenici Doma za starije i nemoćne osobe Domus Christi.

Župski karnevo 2016. - Smotra raspjevanih maškaranih skupina iz cijele zemlje (VIDEO)


FOTOGALERIJA 52 slike

{gallery slider=boxplus.carousel}/2016/zabava/Zupski_karnevo16{/gallery}