Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

U Mlinima se rijeka izlila iz korita - Konoba Astarea pod vodom (FOTO)

Iako ne u tolikoj mjeri kao u Kuparima, jučerašnja poplava je pogodila mnoga mjesta u Župi. Nabujala rijeka se izlila iz korita i ugrozila kućanstva u Mlinima, a težak dan su imali i djelatnici Hotela Astarea. Rijeka se izlila kod Župnog ureda i nastavila putem prema moru.

Iako se radilo o nezapamćenoj količini padalina, jedan od uzroka izlijevanja rijeke iz korita između Župnog ureda i groblja je njezino pregrađivanje u Vrelu . Naime, za potrebe izgradnje novog hotela Mlini zatvoren je rukavac koji do mora vodi kroz Tupinu i ispod zgrade hotela, te skrenut prema vodopadu i dalje između Župnog ureda i groblja gdje se rijeka izlila.

Voda je  potopila Konobu Astarea, a prodrla je i u dio obiteljskih kuća, hotel Astareu, Mlinicu i Oleander (ex.Studenac).


FOTOGALERIJA by Margarita Bego

{gallery slider=boxplus.carousel}/2014/kroz_zupu3/poplava_mlini1209{/gallery}

 


VEZANE VIJESTI

ŽuTV; Kako je izgledao poplavljeni dio Vukovarske ulice i Kupara (VIDEO)

Jučerašnje nevrijeme i poplava na fotografijama čitatelja Župčice (FOTOGALERIJA)

Jutro nakon poplave u Kuparima - Čišćenje kuća i poslovnih prostora (FOTOGALERIJA)

Veliko nevrijeme pogodilo Župu - Izvanredno stanje u Srebrenom i Kuparima (FOTOGALERIJA)