Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Veliko nevrijeme pogodilo Župu - Izvanredno stanje u Srebrenom i Kuparima (FOTOGALERIJA)

Veliko nevrijeme, praćeno jakom kišom, gradom i vjetrom pogodilo je danas oko podne Župu i izazvalo poplave kakve ne pamte ni najstariji stanovnici naše Općine. Poplavljeno je oko pedesetak kuća, veliki broj automobila, plovila, a na više mjesta uz ceste bojica je uništila međe i rušila potporne zidove.

Najgore je u Kuparima i Srebrenom gdje vlada pravo izvanredno stanje. Policija i župski vatrogasci su iiz "Kamene kuće" pored igrališta na adresi Kuparsko polje 1 čije je prizemlje skoru u potpunosti pod vodom, spasili više osoba među kojim i starijeg nepokretnog muškarca i dvoje djece. Poplavljene su i kuće u Vukovarskoj ulici, te Inina benzinska pumpa, Konzumov market, te više lokala i poslovnih prostora.

Zatvorena je i magistrala, promet se odvija obilazno "starim putem" kroz Župu.

Vatrogasci iz Župe, Konavala i Grada su na terenu, te uz Policiju i djelatnike Državne uprave za zaštitu i spašavanje pokušavaju pomoći obiteljima pogođenima poplavom.  U akciju su se uključili i djelatnici općinskog komunalnog poduzeća koji su od cijeli dan proveli na terenu, a Općina je angažirala privatnike s radnim strojevima.  Po prvi puta u akciju se uključio i općinski stožer Civilne zaštite, kooji je osiguravao logističku podršku postrojbama na terenu.

Kako neslužbeno doznajemo, poplavile su i mnoge prostorije hotela Astarea i okolni objekti kao i dio kuća u samom mjestu.


FOTOGALERIJA 58 slika

{gallery slider=boxplus.carousel}/2014/fotogalerije/poplave_srebreno_kupari_1209{/gallery}

 


VEZANE VIJESTI

ŽuTV; Kako je izgledao poplavljeni dio Vukovarske ulice i Kupara (VIDEO)

Jučerašnje nevrijeme i poplava na fotografijama čitatelja Župčice (FOTOGALERIJA)

U Mlinima se rijeka izlila iz korita - Konoba Astarea pod vodom (FOTO)

Jutro nakon poplave u Kuparima - Čišćenje kuća i poslovnih prostora (FOTOGALERIJA)