Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Lorencin u Mlinima; Za 15-ak dana obvezujući natječaj za Kupare - Sheraton u Srebrenom ?

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u hotelu Astarea povodom početka radova na hotelu Orlando, ministar turizma Darko Lorencin je nazočne izvijestio da će za petnaestak dana biti raspisan obvezujući natječaj za ulaganja u kompleks Kupara. U pratnji župana Nikole Dobroslavića i načelnika Silvia Nardellia obišao je župske komplekse u koje investitor Hoteli Dubrovačka rivijera ulaže 50 milijuna eura. Predsjednik nadzornog odbora Hotela Dubrovačka rivijera d.d. Anđelko Leko izrazio je zadovoljstvo što je konačno riješena većina problema i uspješno pokrenute investicije. Naglasio je postojanje brojnih poteškoća, zakonskih prepreka i neriješenih imovinsko-pravnih odnosa koji su kočili investiciju pritom zahvalivši Općini Župa dubrovačka, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Ministarstvu turizma na pomoći.

- Želimo napraviti sve planirano, ali za to ćemo morati pričekati još neke dozvole. Bilo bi ružno vidjeti Vilu Jadranku u Srebrenom onakvu srušenu, a do nje vrhunski hotel s pet zvjezdica -  ističe Anđelko Leko.

Novi hotel Mlini imati će 95 soba i 4 zvjezdice,  dok će kapacitet Orlanda biti  na razini 250 soba i 5 zvjezdica uz jednu od većih kongresnih dvorana u Hrvatskoj. - Veseli me činjenica da su u ovom poslu domaći poduzetnici. Cilj nam je od turizma izvući maksimum i uvući u njega i druge djelatnosti. Vidjet ćete da se od turizma može puno više zaraditi - naglasio je ministar Lorencin.


Istom prigodom, predsjednik uprave hotela Dubrovačka rivijera d.o.o. Kristian Šustar je rekao da se pregovara sa svjetskim lancem Sheraton u čiji bi sastav trebao ući novi hotel u Srebrenom. 

Načelnik Nardelli i župan Dobroslavić izrazili su veliko zadovoljstvo realiziranjem ove investicije te ponudili pomoć investitoru.


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2014/gospodarstvo/presica_astarea{/gallery}