Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Sjednica Vlade RH u Kneževom dvoru; Rekonstrukcija dionice Državne ceste D8 kroz ŽupuNa današnjoj sjednici Vlade RH održanoj u Kneževom dvoru, među brojnim projektima koje je iznio ministar Oleg Butković, usvojen je i zaključak u vezi s realizacijom Projekta obnove i rekonstrukcije državne ceste DC8 na području Dubrovačko-neretvanske županije.
                       
U sklopu projekta predviđena je i rekonstrukcija državne ceste DC8 na dionici prolaz kroz Župu Dubrovačku, u duljini od 10 kilometara.

Ovim projektom se na cjelokupnoj dionici državne ceste DC8, koja prolazi kroz gusto naseljeno područje Župe Dubrovačke, planira obnova kolnika, evidentiranih klizišta, oborinske odvodnje, uređenje križanja s cestama nižeg ranga, a poglavito uređenje pješačkog prometa izradom i nadogradnjom pothodnika/nathodnika i nogostupa, te izradom javne rasvjete. Hrvatske ceste u 2019. godini planiraju ugovoriti i izraditi projektnu dokumentaciju za provedbu ovih radova. Procijenjena vrijednost usluge projektiranja je 1.100.000,00 kuna (bez PDV-a). Predviđena usluga projektiranja planira se realizirati tijekom 2019. godine.

Na sjednici je usvojen zaključak o uvrštavanju Projekta izgradnje nove ceste Grad Dubrovnik (Osojnik) - Zračna luka Dubrovnik - granica s Crnom Gorom, na listu strateških investicijskih projekata Vlade HR.  


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn