Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg


 

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja.

Više o kolačićima pročitajte ovdje

Prihvaćam

Čistoća je pokrenula akciju Eko redari - Nadzor primjene komunalnog reda pri odlaganje otpada

Eko-redari obučeni u prigodne majice s vizualom VOLIM DUBROVNIK, ovaj tjedan su česta pojava na odlagalištima otpada. Poruka autora „Grijan velikom nebeskom narančom i krijepljen zemaljskom ljubavi u zelenilu krošnje stabla naranče raste Grad“ s pravom završava riječima Odvoji i pokloni osmijeh Gradu te su postale simbol svih aktivnosti koje Čistoća provodi na temu važnosti odvajanja otpada.
 Svakodnevno smo svjedoci da je otpad postao top tema svih nacionalnih medija, a u fokusu se našao i Dubrovnik zbog potrebe da se miješani komunalni otpad odvozi na odlagališta izvan našeg Grada. Istovremeno približavanjem turističke sezone na naš besplatni info telefon sve češće dolaze primjedbe građana o neurednosti pojedinih odlagališta otpada.

Jedan od najvažnijih načina da se smanje troškove odvoza zasigurno je povećanje stope odvajanja korisnog otpada na kućnom pragu, a urednost gradskih odlagališta uvelike ovisi o našim sugrađanima odnosno o pridržavanju odredbi Komunalnog reda.
Upravo iz navedenih razloga Čistoća je pokrenula akciju Eko redari. Kakve su navike naših sugrađana i pridržavaju li se odredbi komunalnog reda istražili su eko-redari. Eko redari nadziru primjenu komunalnog reda u dijelu koji se odnosi na odlaganje otpada ali i odvajanje otpada. Da podsjetimo, nije dozvoljeno odlaganje otpada izvan spremnika za otpad i van dozvoljenog vremena, a za neispravnosti su propisane i doista visoke kazne.U ulozi eko-redara su učenici Ekonomske i trgovačke škole iz Dubrovnika.

Nije slučajno da je upravo ovu školu Čistoća izabrala kao partnera u projektu. Naime, učenici drugog razreda ekonomista u popisu obveznih predmeta imaju predmet Društveno odgovorno poslovanje, a na razini čitave škole, za sve učenike organizirana je izvannastavna aktivnost "Mala škola održivog razvoja".

Odgovorno ponašanje učenika prema okolišu u kojem žive uz razumijevanje važnosti održivog razvoja, samo su neki od ciljeva koji se u ovoj školi žele ostvariti kroz navedeni predmet i izvannastavnu aktivnost.
Upravo iz tih razloga Čistoća u suradnji s EKO REDARIMA pokazuje kako se poštuje Komunalni red, a izravnom edukacijom i ispitivanjem javnog mijenja ide korak dalje u brizi za urednost našeg Grada ali i u učenju kako povećati količine korisnog  otpada koji ne završava na odlagalištu.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn