Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg


 

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja.

Više o kolačićima pročitajte ovdje

Prihvaćam

Skupština Čistoće : Građani neće plaćati skuplji odvoz otpada

Na Redovitoj skupštini društva Čistoća održanoj danas u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika razgovaralo se o sanaciji i zatvaranju odlagališta otpada Grabovica te daljnjim koracima koje je potrebno poduzeti kako bi se riješio problem gospodarenja otpadom na području Grada Dubrovnika i susjednih općina.
 
Jednoglasnom odlukom članova Skupštine donesen je zaključak kako će se u što skorijem roku raspisati javni poziv za iskazivanje interesa za davanje u zakup dijela odlagališta za zbrinjavanje miješanog komunalnog otpada i to za 20.000 tona istoga. Navedeni poziv je namijenjen  svim općinama i odlagalištima otpada na području Republike Hrvatske i susjednih zemalja, a uz uvažavanje zakonske regulative RH i EU Direktive.
 
Čistoća je odmah nakon sjednice Gradskog vijeća (22. prosinca 2016.) uputila upit Ministarstvu zaštite okoliša i prirode o mogućnosti ishođenja suglasnosti za odlaganje otpada izvan EU, u tzv. trećim zemljama kao što su BiH i Crna Gora te se očekuje službeni stav Ministarstva.
 
Skupština društva Čistoća donijela je i zaključak o organizaciji hitnog sastanka 10. siječnja 2017. godine s ministrom zaštite okoliša i prirode, predstavnicima Dubrovačko neretvanske županije, Hrvatskih voda i predstavnicima skupštine društva Čistoća, kako bi se zajedničkim dijalogom i suradnjom iznašlo najbolje i najefikasnije rješenje za trenutačnu situaciju sa odlaganjem otpada na Grabovici.
 
Na prijedlog predsjednika skupštine Andra Vlahušića, prihvaćena je odluka o nepovećavanju cijene odvoza otpada građanima Dubrovnika i susjednih općina.
 
Podsjetimo, na nedavno održanoj konferenciji za medije gradonačelnik Vlahušić je izvijestio kako odlagalište otpada na Grabovici nema dostatan kapacitet za daljnje korištenje i nužno ga je zatvoriti do 30. travnja iduće godine, a Čistoća Dubrovnik će komunalni otpad morati odvoziti u druge dijelove Republike Hrvatske.
 
U međuvremenu, potrebno je javnim natječajem odabrati ovlaštenog prijevoznika otpada, iznaći rješenje za privremenu pretovarnu stanicu te osigurati izvore financiranja.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn