Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg


 

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja.

Više o kolačićima pročitajte ovdje

Prihvaćam

Obilježavanje Dana policije - Svečanost Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku i polaganja cvijeća na grobovima poginulih pripadnika policije, danas, 27. rujna, položeni su vijenci i zapaljene su svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Molitvu je predvodio policijski kapelan don Ivo Borić koji je, čestitajući blagdan zaštitnika sv. Mihovila, zahvalio policijskim službenicima za sve što čine slijedeći sv. Mihovila u obrani dobra od zla.  Uz predstavnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Dubrovnika i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na prigodnoj svečanosti u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj načelnik Tonći Radibratović obratio se uvaženim gostima i djelatnicima te se u uvodnom dijelu govora prisjetio 43 poginula branitelja ove Policijske uprave koji su svoje živote položili na oltar Domovine.
Istaknuo je trend pada kriminaliteta i u ovoj godini kada je na području naše Policijske uprave zabilježeno 20% manje kaznenih djela nego je to bilo prošle godine, uz istovremeno zadržavanje visokog postotka ukupne razriješenosti kaznenih djela koja ove godine iznosi 80,6%, što je daleko iznad državnog prosjeka.
Naglasio je da ove godine bilježimo i daleko najmanji broj teških krađa, te da smo jedino područje u Republici Hrvatskoj gdje nije zabilježeno niti jedno kazneno djelo razbojništva.
Kazao je i da je jedan od glavnih prioriteta u radu ove PU smanjenje broja prometnih nesreća sa posljedicom smrtnog stradavanja, gdje smo ove godine zabilježili smanjenje od 40%, kao i pad broja prometnih nesreća s posljedicom teškog tjelesnog ozlijeđivanja za 13%.
Osvrčući se na turističku sezonu, istaknuo je kako je ovogodišnja turistička sezona u sigurnosnom smislu protekla bez ijednog incidenta i da je, pored sve većeg broja turista, broj prekršaja protiv javnog reda i mira već godinama u kontinuiranom padu.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Dubrovnik često proglašavan jednom od najsigurnijih turističkih destinacija, što je važno ne samo nama i našim sugrađanima već i cjelokupnoj Hrvatskoj.
Posebno se zahvalio svakom policijskom službeniku i djeletniku Policijske uprave te rukovoditeljima bez čijeg truda i zalaganja nebismo ostvarivali ovako zapažene rezultate. Zahvalio se i cjelokupnoj lokalnoj zajednici i njenim institucijama s kojima godinama uspješno surađujemo.

Svoje obraćanje prisutnima načelnik Radibratović završio je čestitkom Dana policije svim policijskim službenicima naglasivši kako je sigurnost građana naš najvažniji zadatak i obaveza.

Zbog iznimnih rezultata rada i zalaganja načelnik Policijske uprave Tonći Radibratović javno je pohvalio 15  policijskih službenika a to su: Marijana Bokun, Stijepo Kljunak, Slađan Dodig iz Policijske postaje Dubrovnik, Tonći Volarević iz Policijske postaje Ston, Robert Majnović i Tomislav Puškarić iz Policijske postaje Gruda, Ivan Barić iz Policijske postaje Korčula,Suzana Zovko iz Policijske postaje Metković, Antonio Rakušić iz Policijske postaje Ploče,Ivan Utovac i Matko Radić iz Postaje granične policije Metković, Ivica Maleš iz Postaje pomorske policije Dubrovnik i Nikola Orak, Dario Bajn i Marko Belec iz Postaje prometne policije Dubrovnik
Obilježavanje Dana policije nastavlja se i na sam dan Sv. Mihovila, u četvrtak, 29. rujna, kada će se u Sportskoj dvorani u Dubrovniku održati malonogometni turnir i natjecanje u stolnom tenisu između ekipa ove Policijske uprave.

Istog dana, u crkvi sv. Mihajla u Lapadu,  održat će se svečano misno slavlje s početkom u 10 sati. 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn