Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Diskvalifikacija prvaka; Fun H2O zbog povrijede pravila izbačen iz Divlje lige

Na stranicama Divlje lige popodne je objavljena odluka o diskvalifikaciji branitelja naslova prvaka, momčadi Fun H2O Mlini. Naime, vodstvo župskog divljeligaša je napravilo grešku pri sastavljanju ekipe, prekršeno je pravilo o broju prvoligaških - drugoligaških igrača koji smiju nastupiti u ekipi.

- Pregledom zapisnika s utakmica odigranih u 'A' skupini utvrđeno je kako je ekipa FUN H2O Mlini u skupini (ne i u utakmici četvrtfinala), prekršila pravilo o načinu sastavljanja momčadi. Imala je više od četiri igrača koja su prije igrala u Prvoj i Prvoj 'B'/Drugoj ligi, a koji se još računaju kao prvoligaški i drugoligaški igrači - navodi se u objavi.

Prema pravilima, u svakoj ekipi mogu biti najviše četiri igrača koja su prije igrala u Prvoj i Prvoj 'B'/Drugoj ligi, a koji se još računaju kao prvoligaški i drugoligaški igrači, s tim da prvoligaških igrača u zapisnik na jednoj utakmici, gdje ekipa može prijaviti najviše 14 igrača, može biti najviše tri.

U razgovoru s organizatorom i voditeljem Divlje lige Tonćijem Vlašićem, te uvidom u zapisnike doznajemo da se radi o utakmicama u skupini protiv ekipa Vila Šeherezada u Mlinima i Batahovine u Orašcu kada su u zapisniku navedenih utakmica upisani Pavo Ljepopio, Mihael Crnčević, Nikola Grbić, Antonio Sentić, Mato Miloslavić koji ulaze u kategoriju  igrača koji su prije igrali u Prvoj i Prvoj 'B'/Drugoj ligi. Dakle jedan je preko dozvoljenog broja.

- Iako svi znamo koliko Fun H2O znači za Divlju ligu, pravila su jasna. Ovdje je došlo do njihove povrijede i donesena je ovakva odluka. Nije ovo prvi slučaj, imali smo već sličnih primjera kada su bili diskvalificirani Elita, Copacabana i druge ekipe - rekao je Vlašić.
 
Fun H2O je isključen iz natjecanja, te ostaje bez plasmana u ovogodišnjoj Divljoj ligi što znači da će dogodine, ako se "narančasti" prijave morati igrati kvalifikacije.

Ekipa Porporele ulazi izravno u finale, koje se igra u Portu, u nedjelju, 19. kolovoza s početkom u 18.15 sati. Protivnika će saznati nakon sutrašnjeg susreta Kokoti - Elita, a nema ni utakmice za treće mjesto, te će poraženi iz sutrašnjeg polufinala osvojiti broncu.


IZVOD IZ PRAVILA DIVLJE LIGE

Kako sastaviti ekipu?

I dalje su na snazi pravila o kojima treba voditi računa prilikom sastavljanja momčadi za nastup u Divljoj ligi. Svaka ekipa može prijaviti najviše 16 igrača.

U ekipi od tog broja mogu biti najviše četiri igrača koja su prije igrala u Prvoj i Prvoj 'B'/Drugoj ligi, a koji se još računaju kao prvoligaški i drugoligaški igrači, s tim da prvoligaških igrača u zapisnik na jednoj utakmici, gdje ekipa može prijaviti najviše 14 igrača, može biti najviše tri.

Tko se smatra igračem Prve lige odnosno Druge lige?

Igrač Prve lige (prvoligaški) je onaj igrač koji je posljednji put igrao ili bio u zapisniku jedne službene utakmice u sezonama počevši od sezone 2008./2009. do zaključno sezone 2015./16. Oni koji su posljednji put igrali ili bili u zapisniku prije početka sezone 2007./08., ne računaju se više kao prvoligaški igrači, tj. igrači Prve lige prilikom sastavljanja ekipe za nastup u Divljoj ligi 2018.

Igrač Prve 'B'/Druge lige je onaj igrač koji je posljednji put igrao ili bio u zapisniku jedne službene utakmice u sezonama počevši od sezone 2014./15. do zaključno 1. siječnja 2017. Oni koji su posljednji put igrali ili bili u zapisniku prije početka sezone 2014./15., ne računaju se više kao drugoligaški igrači, tj. igrači Prve 'B'/Druge lige prilikom sastavljanja ekipe za nastup u Divljoj ligi 2018.

Ukoliko je jedan igrač prvo nastupao u Prvoj ligi, a potom u Prvoj 'B'/Drugoj, računa se kao prvoligaški igrač ukoliko je igrao ili bio u zapisniku utakmice Prve lige u sezonama od 2008./2009. do sezone 2015./16. Naravno, sve ukoliko takav igrač danas nije aktivan veteran, koji je imao nastup od 1. lipnja 2017. U tom slučaju treba u obzir uzeti i pravila koja vrijede za igrače veterane.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn