Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Ponovno liga od tri ekipe: Umjesto Druge lige, Gusar igra Ljetni kup 1.B lige

Umjesto organizacije ozbiljnijeg natjecanja u ljetnim mjesecima kada vaterpolo na plivalištima i otvorenim bazenima prati najveći broj gledatelja, Hrvatski vaterpolski savez nastavlja s eksperimentima. Tako će se umjesto ukinute Druge lige ovog ljeta igrati Ljetni kup 1.B lige. Takva odluka i ne bi bila loša kada bi obavezu nastupa u ljetnom izdanju imali svi klubovi koji igraju  1.B ligu, koja se igra u zimskim terminima zatvorenim bazenima.

Međutim, ovogodišnji Ljetni kup 1.B lige će od šest "B-Ligaša" igrati samo Galeb iz Makarske i Siscia iz Siska, te bivši drugoligaši Gusar, Cavtat, Biograd, Brodograditelji i Osijek. Nažalost to ne znači da ćemo imati ligu od sedam klubova, nego dvije skupine; sjevernu koju igraju Betina, Biograd, Osijek i Sisak, te južnu sa samo tri kluba. Tako ćemo u Mlinima i ove godine gledati samo dvije ligaške utakmice, gostovanja Galeba MR i Cavtata, te eventualne utakmice razigravanja s najboljima iz sjeverne skupine. 

- Dugoročno gledano, Gusar se ne može više ograničavati na ljetnu ligu. Da bi napori, koje klub i igrači podnose, imali smisla potrebno je ozbiljno vaterpolsko natjecanje. Naravno, takva promjena zahtijeva financije s kojima trenutno ne raspolažemo. Osim toga tu je i uvijek aktualno pitanje bazena bez kojeg će ovaj sport nestati u našem kraju. Pitamo se je li to zaslužio jedini sport koji je ovom kraju donio toliko olimpijskih i drugih odličja? - poručuju iz VK Gusar.


2. kolo Ljetnog kupa 1.b Hrvatske vaterpolske lige, Gusar – Galeb Makarska

U subotu, 15. srpnja u 20.30 sati, Gusar će odigrati prvu utakmice novog sustava natjecanja, Ljetnog kupa 1.b lige. U Mline stiže "B-ligaš" Galeb Makarska rivijera.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn