Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Nalog Ministarstva turizma o poništenju natječaja priopćenjem je komentirao i Marko Miloslavić

Dopis Ministarstva turizma kojim se nalaže poništenje natječaja za izbor i imenovanje direktora/ice Turističkog ureda Turističke zajednice općine Župa dubrovačka priopćenjem je komentirao i Marko Miloslavić, drugoplasirani kandidat po izboru Turističkog vijeća koji se s predstavkom obratio Ministarstvu turizma.

Priopćenje Marka Miloslavića prenosimo u cjelosti:

" Turizam  u gotovo svim općinama na hrvatskoj obali predstavlja dominantnu granu gospodarstva, koja izravno ili neizravno utječe na život svih stanovnika naše obale. Isti je slučaj i s našom Župom u kojoj sve počinje i završava upravo s turizmom. Brojke od gotovo 150 000 posjetitelja u prošloj godini i ostvarenih preko 580 000 noćenja idu u prilog činjenici koliko je zapravo važna uloga Turističke zajednice, kao glavnog koordinatora turističke aktivnosti, ali i glavnog promotivnog mehanizma destinacije.

Smatram da je presudnu ulogu u izboru i imenovanju novog direktora Turističkog ureda imala upravo  politika. I to politika neodgovornih pojedinaca na čelu s predsjednikom vijeća TZ, ujedno i načelnikom Općine,  Silviom Nardelijem, čiji je glavni fokus stranački interes, bez obzira na posljedice po ostatak stanovništva. Tim pojedincima su zakoni Republike Hrvatske obične smjernice, koje oni mogu, a ne moraju slijediti. Selekcijom se bave na osnovi stranačke pripadnosti, dok želje za stvarnim napretkom i dobrobiti zajednice nema ni u kojem obliku.

Moram se osvrnuti i na izjave Silvia Nardelija u medijima, koji pravda nepravilnosti u izboru kandidata na poprilično čudan način. Naime, svu spornu dokumentaciju pri prijavi za natječaj, Turističko vijeće je  moglo, odnosno moralo, provjeriti i konzultirati se s nadležnim ministarstvom. Isto tako su mogli provjeriti i dio oko sistematizacije radnog mjesta s Hotelima Dubrovačka rivijera kojega ističe kao glavno opravdanje.
Konzultacije s ministarstvom su napravljene za nekoliko drugih kandidata, između ostalog i za mene. Zašto se vijeće nije konzultiralo s ministarstvom u slučaju izabranog kandidata odmah u startu ako je bila sporna sistematizacija ili bilo koja druga stavka u dostavljenoj dokumentaciji? Zašto je dio kandidata  odbijen iako je imao iste ili bolje kvalifikacije od odabranog kandidata?

Sramota je što danas ne razgovaramo o programu rada TZ-a; o koncertima, izložbama, raznim manifestacijama, sportskim, kulturnim i drugim događajima koje će organizirati TZ. Sramota je što danas ne razgovaramo o Župi u kontekstu moderne rivijere Mediterana, jer za to imamo sve preduvjete.
Nažalost, danas razgovaramo o uobičajenim temama u našoj domovini; o namještanju, o diskriminaciji, o stranačkom pogodovanju i nepoštivanju zakona. Nameće se i pitanje odgovornosti, jer Župi je nanesena šteta. Nanesena je šteta jer će nam Turistički ured biti obezglavljen veći dio sezone, nanesena je šteta ugledu i slici Župe kao destinacije, ali i kao lokalne zajednice, na koncu, nanesena je šteta svim sudionicima turističkog proizvoda Župe dubrovačke, svima onima koji uredno plaćaju turističku članarinu i paušalni porez, koji je od ove godine još i veći.

Sljedeće godine Župa slavi 100 godina modernog turizma i otvaranje prvog hotela na području Župe.

Hoćemo li je dočekati s direktorom i programom dostojnim takve obljetnice?

Marko Miloslavić
"


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn