Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Turistička statistika; U Župi u 2018. boravilo 148.760 turista, najviše iz Ujedinjenog Kraljevstva

Prema podacima Turističke zajednice Općine Župa dubrovačka iznesenim na jučerašnjoj Skupštini,  u Župi dubrovačkoj je u 2018. godini boravilo 148.760 turista, koji su ostvarili 581.711 noćenja. Najviše ih je stiglo iz Ujedinjenog Kraljevstva 21.705, slijede Nijemci, Francuzi ...

Od značajnijih tržišta najveći porast bilježe Kinezi kojih je bilo 5.443, što je za razliku od 2017. kada je u Župi boravilo 1.933 Kineza porast od 181,88 posto. Veliki porast broja dolazaka bilježe i turisti iz ostalih azijskih zemalja, kao i iz Skandinavskih zemalja.

Prema vrsti smještaja najviše turista, njih 44 posto je boravilo u hotelima, objekti u domaćinstvima su ostvarili 39 posto od ukupnog broja noćenja, 11 posto je udio ostalih objekata za smještaj, 4 posto kampova, a 2 posto noćenja je bio nekomercijalni smještaj.

U fotogaleriji donosimo niz grafikona na kojima možete vidjeti grafički prikaz ostvarenih noćenja po vrsti objekata, po mjesecima, po državljanstvu u hotelima, privatnom smještaju, kampovima, stanje smještajnih kapaciteta u Župi dubrovačkoj, te usporedbu broja noćenja u zadnjih deset godina.


 

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn