Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Ministar Cappelli u Platu; "Interes je Vlade da se projekt Hotela Plat realizira u što kraćem roku"

Ministar turizma Gari Cappelli  posjetio je jutros Hotele Plat, koje će Vlada Republike Hrvatske uskoro proglasiti strateškom investicijom. Na početku obilaska budućeg luksuznog turističkog kompleksa u vlasništvu tvrtke Karisma Adriatic Hotels Pero Matić, predsjednik Uprave Hotela Plat, ministru i ostalim gostima je predstavio budući razvoj tvrtke i kompleks koji će imati 5* s ukupnim kapacitetom od 550 smještajnih jedinica. U pratnji ministra u Plat su stigli i župan Nikola Dobroslavić, načelnik Silvio Nardelli, te predstavnici Turističkih zajednica Općine i Županije.

Ministar Cappelli je istaknuo važnost investicija za turizam, posebice kada je riječ o smještajnim objektima visoke kategorije koji Hrvatskoj nedostaju, a itekako su potrebni jer imaju najbolju popunjenost tijekom godine, što je ključno za smanjenje sezonalnosti. Osim toga, hoteli visoke kategorije podižu sveukupnu konkurentnost destinacije, ali i cijele Hrvatske jer turistima pružaju visoku razinu usluge i ponude.


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2017/gospodarstvo/cappelli_plat{/gallery}

 


- Posebno mi je drago da obilazimo još jednu investiciju koja će biti vrlo važna za lokalni, ali i turizam cijele Hrvatske. Ova je investicija vrlo važna i iz razloga jer je tvrtka Plat d.d. od tvrtke pred stečajem postala tvrtka koja je pronašla investitora te će uskoro cijeli projekt biti proglašen strateški za turizam Republike Hrvatske. Interes Vlade RH svakako je da se ovaj projekt realizira u što je moguće kraćem roku, odnosno da novo obnovljeni Hotel Plat nastavi primati goste kao hotel visoke kategorije - istaknuo je ministar Cappelli dodavši kako Dubrovačko-neretvanska županija trenutno u hotelskim kapacitetima raspolaže s 22 tisuće kreveta, što je tek oko 25 posto ukupnih kapacitete te da je intencija svakako da se taj udio poveća, posebice u segmentu hotela s 4 i 5 zvjezdica.

- Nakon završetka planiranog investicijskog ciklusa vrijednog više od 428 milijuna kuna u rekonstrukciju i izgradnju novih kapaciteta, hoteli Plat na tržištu će zasjati pod TUI-jevim najluksuznijim i najprestižnijim brandom SENSATORI, što će za hrvatsku  turističku ponudu značiti dodatnu kvalitetu i još višu razinu usluge. TUI Group jedna je od vodećih svjetskih turističkih grupacija koja godišnje opslužuje više od 30 milijuna klijenata na preko 30 baznih tržišta.  Poslovni model Karisma Hotels Adriatic dodatno ističe i vrijedna suradnja temeljem dugogodišnjih ugovora s TUI Grupom, koji garantira visoku zauzetost kapaciteta i dodatnu uspješnost poslovanja, a što će uz ovaj luksuzan brand zasigurno doprinijeti podizanju standarda hotela Plat, ali i hotelskih standarda u Republici Hrvatskoj u cijelosti. Jednak tako sve navedeno osigurat će veću popunjenost te stvoriti uvjete za stvarni produžetak sezone - istaknuo je Pero Matić, direktor Hotela Plat d.d.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn