Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Ivo Handabaka; "Sezonu ocjenjujemo relativno uspješnom, dogodine očekujemo 460.000 noćenja"

- Proteklu turističku sezonu možemo ocijeniti relativno uspješnom. Još uvijek ne možemo biti u potpunosti zadovoljni ovim rezultatima jer i ove godine nije došlo do pravovremenog otvaranja hotela Sheraton Dubrovnik riviera. Hotel se otvorio tek 23. kolovoza i možemo slobodno konstatirati da je propustio turističku sezonu. Ne samo hotelski kompleks, već je djelo turističko mjesto Srebreno bilo veliko gradilište do početka rujna. Hotel Mlini se otvorio početkom lipnja, relativno na vrijeme, iako je i on kasnio sukladno najavama. Treba istaknuti da su se hoteli Plat u Platu privatiziran i dobili novog vlasnika. Sukladno najavama, već ove godine bi trebali početi s rušenjem devastiranih i početkom gradnje novih hotela u Platu. Otvaranje obvezujućih ponuda za Kupare koje je bilo raspisano za 25. kolovoza 2015. godine, odgođeno je za 12. listopada 2015. godine. Vlade Republike Hrvatske na svojoj sjednici održanoj 29. listopada 2015. godine donijela je Odluku o izboru investitora za Kupare 1. Prihvaćena je ponuda Avenue ulaganja d.o.o. i Avenue Osteuropa GMBH sa sjedištem u Beču. Ovome treba dodati da svake godine imamo kvalitetniji i kvalitetniji privatni smještaj s porastom broja kreveta i noćenja - rekao je u uvodnom obraćanju skupštinarima 5. redovne godišnje Skupštine Turističke zajednice općine direktor TZO Ivo Handabaka.

Župa dubrovačka je s otvorenim novim hotelom Mlini u razdoblju siječanj - rujan imala ukupno 86.855 turista koji su ostvarili 409.351 turističkih noćenja. Dolasci su se u odnosu na 2014. godine povećali za 16 %, dok su se za isto razdoblje noćenja povećala 17%.

Prema zemljama iz kojih nam dolaze turisti, prvo mjesto pripada turistima iz Engleske koji su ostvarili 61.417 turističkih noćenja s udjelom od 15% u ukupnom broju noćenja koji je u odnosu na 2014. godinu povećan za 18%. Slijede turisti iz Francuske koji su ostvarili 56.089 turistička noćenja ili 13,70% od ukupnog broja noćenja te je njihov broj noćenja u odnosu na 2014. jednak. Na trećem mjestu su njemački turisti s ostvarenih 39.238 čiji je udio u ukupnom broju noćenja 9,59%, njihov broj se ove godine povećao za 24% u odnosu na prošlu godinu.

Sljedeću turističku sezonu dva nova hotela Župa bi trebala krenuti s radom punim kapacitetom. Hoteli Mlini **** s kapacitetom 85 dvokrevetnih soba 170 kreveta i hotel Sheraton Dubrovnik ***** u Srebrenom kapaciteta 239 dvokrevetnih soba i 11 apartmana 500 kreveta. Također za sljedeću turističku sezonu u Srebrenom trebaju početi s radom i ville te i depandansa u vlasništvu Hotela dubrovačka rivijera.

- Sukladno najavama, sa ovim novim hotelima ali bez hotela Plat planiramo nešto veći broj turističkih noćenja od prethodne godine, odnosno 460.000 turističkih noćenja - zaključio je Ivo Handabaka.Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn