Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Najbolji sportaši Iva Oberan i Marijo Barović, najbolji klub Auto klub Župa dubrovačka (FOTO)

Na svečanoj dodjeli nagrada najboljim župskim sportašima koja je po prvi put u organizaciji Zajednice sportova a u sklopu Programa proslave Dana Općine, za najbolje župske sportaše su proglašeni Iva Oberan i Marijo Barović, a za najuspješniju sportsku ekipu Auto klub Župa dubrovačka. U kategoriji najdarovitijeg mladog sportaša nagrađena je Judašica Ema Ljumović, a Zajednica sportova je za sportska postignuća u judu posthumno priznanje dodijelila tragično preminuloj župskoj sportašici Matei Knego.

Na početku svečanosti u dvorani zgrade Općine nazočne su pozdravili predsjednika Zajednice sportova Ivica Cumeljan, dopredsjednik zajednica sportova županije Marinko Mikulandra i općinski načelnik Silvio Nardelli, a među brojnim okupljenim predstavnicima klubova i udruga članica župske zajednice bili su i tajnik Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Dragić, te predstavnici Zajednice športa Konavala.

Nagradu za najdarovitijeg mladog sportaša judašici Emi Ljumović učenici 8. razreda O.Š. Župa dubrovačka dodijelio je tajnik župske zajednice Mateo Delić. Ema Ljumović se Judom s bavi već 6 godina. Do sada je sudjelovala na velikom broju natjecanja s kojih se vraćala uglavnom s medaljom. Ema je u 2018. godini osvojila 1. mjesto na Kupu Svetog Vlaha, 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za djecu , te 1. mjesto na Kupu u Mokošici.

Auto klub Župa dubrovačka u 2018. je imao 12 aktivnih vozača, 5 kartingaša u uzrastima do 14 godina, te 7 sudca. Lani su ostvariti najbolji rezultat od osnutka kluba - postati Vice prvak Hrvatske na brdskom prvenstvu, najmasovnijoj disciplini Državnog prvenstva u kojoj se prošle sezone natjecalo 30 klubova iz cijele Hrvatske. Nagradu za najuspješniju sportsku ekipu dopredsjedniku Autokluba, Ninu Lisowskom je dodijelio dopredsjednik Zajednice sportova Nikola Duper.

Nagrada za najuspješnijeg sportaša za ostvarene prestižne sportske rezultate a posebno za zlatna odličja na državnim prvenstvima u automobilizmu je pripala Mariju Baroviću koji je u 2018. po prvi puta osvojio je Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu. Barović je nastupio na svih pet utrka prvenstva, koje su se održale u Zagrebu (Dubrava i Špansko), Banićima, Mokošici (Mirinovo) i u Jajcu (BiH) i osvojio prvo mjesto na svim utrkama osim na Španskom gdje je završio kao drugi. Tijekom sezone nastupao je i na kronometru i na brdskim trkama. Na kronometru je ostvario peto mjesto ukupnog poretka, a na brdu prvo mjesto u klasi E1-11. Nastupio je na ukupno 17 utrka u 3 discipline, a čak 16 puta se popeo na pobjedničko postolje.

Za ostvarene prestižne sportske rezultate a posebno za zlatna odličja na državnim prvenstvima u judu, nagrada za najbolju sportašicu je dodijeljena Ivi Oberan. U 2018. Iva je postala prvakinja Hrvatske u juniorskom uzrastu te uzrastu do 23 godine i seniorska viceprvakinja države. Osvojila je pet medalja na europskim kupovima, sudjelovala na juniorskom europskom prvenstvu u Sofiji gdje je zauzela 7 mjesto, te na svjetskom juniorskom prvenstvu na Bahamima. Na europskom prvenstvu do 23 godine u madžarskom Gyoru je bila sedma.

Nagrade najboljem sportašu i sportašici je uručio predsjednik Zajednice sportova Ivica Cumeljan.

Zajednica sportova je ove godine za sportska postignuća u judu posthumno priznanje dodijelila tragično preminuloj župskoj sportašici Matei Knego. Matea je rođena 1. travnja 1999., a tragično je preminula 4. travnja 2015. Judom se počela baviti 2006. godine u dobi od 7 godina kad je bila članica Judo kluba Dubrovnik 1966, a od 2010. do smrti je bila članica župskog judo kluba. Matea je Ostvarila je prestižne rezultate na domaćim i međunarodnim judo natjecanjima, Prvenstvu hrvatske za kadete na kojem je dva puta osvojila drugo mjesto. Na mnogobrojnim natjecanjima na kojima je sudjelovala redovito je osvajala medalje, njih 80, od kojih 50 zlatnih.

Nagradu Mateinoj obitelji su uručio načelnik Nardelli, te predsjednik i tajnik Zajednice sportova Ivica Cumeljan i Mateo Delić.

Program dodjele nagrada najboljim župskim sportašima svojim je nastupom uveličao KUD Marko Marojica, a po završetku je upriličen prigodan domijenak za sve nazočne.


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn