Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Odred katoličkih skauta "Gospe od Obrane" iz Mandaljene upisuje nove članove

Odred katoličkih skauta u župi sv. Marije Magdalene koji djeluje u okviru Zdruga katoličkih skauta Dubrovačke biskupije upisuje nove članove. Upisi traju do kraja listopada, a prijaviti se  mogu djevojčice i dječaci od 1. do 8. razreda osnovne škole, kao i srednjoškolci i studenti.

Prijave se primaju preko linka  https://forms.gle/zx6EUmVbwEwrobpC8. Za sve zainteresirane bit će održan  roditeljski sastanak 6. listopada u 16:30 u župnoj dvorani.

- Katolički skauti okupljaju djecu i mlade koji žele bolje upoznati Boga, Crkvu i Domovinu. Ono po čemu se Katolički skauti razlikuju od ostalih zajednica jest činjenica da oni ne vole biti zatvoreni u četiri zida, već da sve što mogu rade na otvorenome, u prirodi. Često odlaze na neki izlet ili radnu akciju. Smisao je da kroz stvorenja i stvoreno upoznaju Stvoritelja.Evangelizacijom i katehezama, redovitim sakramentalnim životom, aktiviranjem u društvenim događanjima, igrom, volontiranjem potrebitima, aktivnim življenjem vjere, redovitim kampovima i hodočašćima, organiziranim bavljenjem sportom, boravkom u prirodi, eko akcijama, raznim radionicama – pripremati mlade ljude kako bi se sto bolje mogli nositi s raznim situacijama koje će biti stavljene ispred njih u svakodnevnom životu. Skauti imaju i svoje skautske uniforme koje bojom pokazuju pripadnost Zdrugu Katoličkih skauta pojedine zemlje, a boja marame označava pripadnost biskupiji. Zaštitnik Zdruga Katoličkih skauta Hrvatske je sveti Juraj, a zdruga naše biskupije sv. Vlaho, dok odred iz naše župe ponosno nosi ime Gospe od Obrane. Duhovnik skauta Dubrovačke biskupije je don Marin Lučić - rekla je voditeljica odreda Gospe od Obrane Ana Marčinko .

Svi zainteresirani za više informacija se mogu obratiti na mail; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , a Više o katoličkim skautima možete doznati na njihovim mrežnim stranicama.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn