Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Velika Gospa - Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije; Proslava u Župi Postranje

Danas je blagdan Velike Gospe, dan svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije. Posebno svečano blagdan svoje nebeske zaštitnice slave vjernici Župe Postranje.  Središnje svečano misno slavlje na svetkovinu 15. kolovoza u 10 sati predvodit će mladomisnik don Josip Mudri. U župnoj crkvi misa je služena i jutros u 7 sati, a služit će se i večeras u 19 sati.


Velika Gospa je blagdan koji se kao državni praznik slavi u velikom broju država. U Marijanskim svetištima diljem Hrvatske, okupit će se veliki broj hodočasnika. Na blagdan Velike Gospe, 15.kolovoza, Katolička crkva slavi uznesenje Blažene Djevice Marije u nebo. Riječ je o dogmi, obvezatnoj istini vjere, koja je zapravo novijeg datuma.

Naime, Apostolskom konstitucijom papa Pio XII., 1. studenoga 1950. proglašava dogmu da je Marija nakon smrti dušom i tijelom bila uznesena u nebo. Dakle, želi se istaknuti da je Bogorodica završetkom svoga zemaljskoga puta »pobijedila smrt« i ušla u uskrsnu slavu.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn