Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Mons. Mate Uzinić u nedjelju krizmao 29 mladih Župe Svete Marije Magdalene u Mandaljeni

Nakon subote i krizme u Mlinima Sakrament potvrde u nedjelju su primili i mladi vjernici u župi Svete Marije Magdalene u Mandaljeni. Djelitelj sakramenta dubrovački biskup mons. Mate Uzinić krizmao je 29 mladih ove najveće župske Župe.

Biskup je u propovijedi istaknuo misli o životnoj prekretnici na kojoj se krizmanici nalaze te problem s kojim se krizmanici nakon krizme. Mladi danas žive u sekulariziranom svijetu u kojem na njih utječu i razna drugačija razmišljanja te je Crkva svjesna toga potražila načine na koje može ponuditi odgovore o vjerni mladima na njima blizak način. Zato je nedavno organizirala sinodu posvećenu mladima „Mladi, vjera i razlučivanje zvanja“. Rezultat te sinode je dokument „Christus vivit“ kojeg je potpisao papa Franjo i kroz koji je uputio mladima nekoliko poruka. Da bi te poruke stigle do svih mladih na području Dubrovačke biskupije, biskup im je odlučio 'dati glas' kroz propovijedi na krizmama.

Svečanoj podjeli sakramenta potvrde koncelebriranjem na misi nazočio je župnik don Vilim Petrović.

Foto: Martin Jarić


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn