Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Vjernici Župe Sv. Ilara vikend proveli na hodočašću u Marijansko svetište u Krasno (FOTO)

Vjernici Župe Mlini predvođeni župnikom don Bernardom Pleše protekli su vikend hodočastili u svetište Majke Božje od Krasna na Velebitu u Ličko senjskoj županiji.

Legenda o Majci Božjoj krasnarskoj potječe iz 1219. godine. U šumi krasnarskoj, pastiri pasli svoja stada. Jednoga dana ugledaše na nekakvu panju čudesan cvijet, a u cvijetu sliku Majke Božje. Pastiri otrgnu cvijet i ponesu ga u Krasnarsko polje, gdje se od drevnih vremena nalazila kapelica. Ali prenesenog cvijeta najednom nestade, dok ga pastiri opet ne nađoše na istom panju u šumi. Videći narod te događaje, sagradi u šumi kapelicu u čast Majci Božjoj, a nad samim panjem, gdje se cvijet ukazao, podiže žrtvenik.  Crkva Majke Božje Krasnarske iz 18. stoljeća, izgrađena na temeljima jedne srednjovjekovne crkvice.Na svom putu hodočasnici Župe Sv. Ilara s posjetili i Kuterevo gdje se nalazi utočište medvjeda, Otočac, izvorište rijeke Gacke, te Crkvu hrvatskih mučenika na Udbini gdje je don Bernardo slavio svetu misu.

slike: Bibijana Lise


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn