Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Na Mljetu održan peti planinarski križni put mladih Dubrovačke biskupije (FOTO)

Peti planinarski križni put mladih Dubrovačke biskupije održan je 16. i 17. ožujka na otoku Mljetu pod geslom "Sve mogu u Onome koji me jača". Na PKP-u sudjelovalo je oko 250 mladih s pročelnicom Vijeća za mlade Anom Marčinko, generalnim vikarom Dubrovačke biskupije don Hrvojem Katušićem i dubrovačkim biskupom mons. Matom Uzinićem koji su zajedno s mladima propješačili rutu dugačku 30 kilometara.Prvi dan mladi su posjetili župu sv. Vlaha u Stonu gdje ih je dočekao don Miljenko Babaić, dekan Stonskog dekanata kojem pripadaju tri mljetske župe, koji im je pokazao nedavno obnovljenu župnu crkvu te im ispričao kratko povijest grada Stona i Stonskog dekanata. Nakon dekanove dobrodošlice, biskup Uzinić je sve mlade blagoslovio križem s relikvijom Isusova križa i tako je započeo križni put. Nakon toga mladi su se uputili prema Prapratnom odakle su trajektom prevezeni na Mljet.Mladi su pobožnost križnog puta započeli u Maranovićima gdje ih je dočekao župnik don Stipe Zadro. Prvog dana prošli su kroz dvije župe na otoku Mljetu: župu sv. Antuna u Maranovićima i župu sv. Vlaha u Babinom polju. U župnoj crkvi u Babinom polju navečer su slavili misu koju je predvodio biskup Uzinić, a nakon mise su posjetili otok sv. Marije gdje su u starom benediktinskom samostanu imali večeru te prigodan program, a tu su i prespavali.U nedjelju ujutro, mladi su se uputili na Pristanište odakle su započeli drugi dan rute. Moleći preostale postaje križnog puta pape Franje, sudionici su se penjali na vrh Montokuca odakle su imali predivan pogled na Nacionalni park Mljet. Mladi su se s Montokuca spuštali sve do stare bazilike. Rutu su završili u župnoj crkvi Velike Gospe u Goveđarima gdje su imali misu koju je predvodio generalni vikar Katušić.

Cijelim putem uz mlade sudjelovali su i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, JVP Mljet zajedno s prvim vatrogasnim potražnim psom te pripadnici Nacionalnog parka Mljet. Planinarski križni put odvijao se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije i Studentskog katoličkog centra Dubrovnik (SKAC_DU).

Mladi Dubrovačke biskupije

Fotografije: s. Ružica Dodig i sudionici


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn