Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Skauti odreda Gospe od obrane iz Mandaljene dali prisegu i obnovili svoja obećanja

Sinoć u 18 sati dubrovački biskup Mate Uzinić predslavio je misu u dubrovačkoj katedrali za vrijeme koje su dubrovački skauti Zdruga sv. Vlaha dali svoju prisegu.

Među članovima zdruga sv. Vlaho bili su i skauti odreda Gospe od obrane iz Mandaljene. Šezdeset pet skauta župskog odreda dalo je prisegu i obnovilo svoja obećanja.

Zdrug sv. Vlaha Dubrovačke biskupije čine skauti odreda sv. Benedikta (katedralna župa i župa sv. Andrije), odreda sv. Mihajla (župa sv. Mihajla Lapad) i odreda Gospo od obrane (župa sv. Marije Magdalene Mandaljena).

Skaute je osmislio Robert Baden Powell (1857.-1941.), engleski vojnik koji je kod mladih prepoznao nedostatak discipline, odnosno želje za redom i radom. Zato im se stavio na raspolaganje u želji da ih pokrene i angažira. Katolički skauti u Hrvatskoj su počeli djelovati 2002. godine u Riječkoj nadbiskupiji. Dubrovačka biskupija je osma biskupija u Hrvatskoj u kojoj se organiziraju skauti.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn