Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Program "Ususret sv. Vlahu"; Predavanje dr. don Stanka Lasića - "Papa Pavao VI. i Hrvati"

U pripravi za proslavu Feste sv. Vlaha 2019. godine Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije organizira kulturni program “Ususret sv. Vlahu” koji će se održavati u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku s početkom u 19:30 sati.

U četvrtak, 17. siječnja u 19:30 sati predavanje će održati dr. don Stanko Lasić na temu: „Papa Pavao VI. i Hrvati“.

Ovim predavanjem katedralni župnik podsjetit će ne samo na životni put pape sv. Pavla VI. (Giovanni Montini, 1897. -1978.), nego i na osnove njegova učenja kao poglavara Crkve (1963. – 1978.).

Posebno se to odnosi na njegove poznate govore i enciklike koje su izvršile velik utjecaj na razvoj Crkve u razdoblju nakon Drugoga vatikanskog koncila koji je ovaj papa i dovršio. Veze ovoga pape s Crkvom u Hrvata bile su također značajne i višestruke te će ih se ovom prilikom posebno opisati i istaknuti.

Papu Pavla VI. blaženim je proglasio papa Franjo 19. listopada 2014. godine.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn