Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Paljenje druge svijeće: Došašće nas otvara nadi da je drugačije moguće

Uoči druge nedjelje došašća na prostoru između Kneževa dvora i katedrale drugu svijeću je upalio predsjednik Gradskog vijeća Dubrovnika Marko Potrebica, a službu riječi predvodio je župnik župe Svetog Križa – Gruž fr. Mihael Mario Tolj.

Župnik Tolj je u nagovoru kazao kako se nasuprot velikanima i moćnim ljudima kroz povijest Bog u prostoru i vremenu služi neočekivanim i rubnim ljudima kako bi na njihovim licima zasjao trag njegove skrbi za ljude. To je potkrijepio primjerom Ivana Krstitelja koji je u pustinji, ali pustinja nije u njemu.

„Bog nas i danas susreće u skrovitim i neznatnim ljudima. Progovara nam glasovima koji dopiru iz suvremenih pustinja a ti su glasovi ponekad kritički vapaj upućen Crkvi da progovori o Bogu na nov način, da ga svjedoči upirući prostom na Božju pozornost na ono neznatno“, kazao je predvoditelj.

Angelina Tadić


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn