Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Adventski vijenac blagoslovio đakon Karačić, prvu svijeću upalio gradonačelnik Franković

Zasvijetlila je prva svijeća na adventskom vijencu u Gradu čime je simbolično označen početak adventskog vremena . Službu riječi predvodio je novi đakon Dubrovačke biskupije na službi u župi sv. Mihajla u Lapadu don Robert Karačić koji je i blagoslovio vijenac, a svijeću je zapalio gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

U nagovoru u sklopu Službe riječi đakon Karačić je kazao kako započinjemo liturgijski hod prema Božiću te primijetio kako se danas događa da se slavi advent a da se ne shvaća njegova prava bit. Sve se komercijalizira pa se događa i Božić bez Isusa, bez onoga čiji se rođendan iščekuje.

Zbog toga je naglasio da advent „kao naš hod prema Božiću treba imati cilj da susretnemo Krista jer nas On u tome hodu već čeka, želi nas ponovno susresti i biti dio, ne samo našega adventa, već cijeloga života i vrijeme adventa nas na to podsjeća“.

Da bi se to dogodilo potrebno je samo otvoriti svoja srca i pustiti Isusa unutra jer „on kuca i želi ući, ali ne bez našeg pristanka“, a ako ga pustimo „osjetiti ćemo istinsku radost“.

Đakon Karačić spomenuo je na kraju kako se u ovom razdoblju događaju mnoge humanitarne akcije kroz koje se ljudima pomaže i to je dobro. Potaknuo je okupljene da naprave i korak više odnosno da se sjete onih u njihovoj blizini koji su sami i osamljeni te da ih posjete, da im daruju svoje vrijeme kako bi oni osjetili da nisu zaboravljeni, da netko misli na njih.

Adventske pjesme pjevao je župni zbor pod vodstvom s. Veselke Grebenar, župljani su čitali čitanja i molitvu vjernika, a i sudjelovali u lijepom broju na ovoj svečanosti paljenja prve adventske svijeće.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn