Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

"72 sata bez kompromisa" počela ukrašavanjem slatkiša i sređivanjem knjiga

Prvi volonteri Međunarodne volonterske akcije „72 sata bez kompromisa“ u prepoznatljivim zelenim majicama s logom akcije prijepodne prvog dana u Dubrovniku su proveli u ukrašavanju slatkiša koje će ponuditi na prodaju u nedjelju po župama.

Za ostale volontere teren iznenađenja bio je bivši Biskupov dom u kojem se sada nalazi Caritas Dubrovačke biskupije gdje su mladi volonteri pomagali i radili na sređivanju knjižnice u bivšem Biskupovom domu.

Volontere je na terenu obišao i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji im je na sinoćnjoj misi u crkvi sv. Vlaha poručio: „Znam da nije lako krenuti i staviti se na raspolaganje 72 sata, ali pokušajte već sad vidjeti trenutak povratka kada ćete se vratiti radosni“. Vratit ćete se radosni kao što su se i Isusovi učenici vratili radosni s njihovog poslanja, a što je evanđelist Luka zabilježio: „vratiše se zatim sedamdeset dvojica radosni“. Zapamtite tu rečenicu: „Vratiše se radosni!“. I vi ćete drugima učiniti radost tijekom ove akcije, pa ćete biti radosni.

Volonterske akcije u koje je uključeno preko 200 volontera nastavljaju se u subotu i nedjelju, a završavaju večernjom misom u 19 sati u crkvi sv. Petra Boninovo i zajedničkim druženjem nakon tri dana beskompromisnog volontiranja.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn