Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Proslava Sv. Antuna Padovanskog u Male braće i Župi sv. Mihajla na Lapadu

Blagdan sv. Antuna Padovanskog svečano će biti proslavljen u franjevačkoj crkvi Male braće u Dubrovniku. Samom blagdanu prethodi trodnevna duhovna priprava, od nedjelje 10. lipnja do utorka 12. lipnja, s početkom u 18:45 sati moljenjem pobožnost sv. Antunu, a nakon toga slijedi misa.

Prvog dana trodnevnice, u nedjelju 10. lipnja, u 18 sati održati će se koncert ''Hercegovačka misa'' kojeg će izvest zbor ''Pontanima'' iz Sarajeva. Ovaj zbor okuplja ljude različitih religija i uvjerenja, a na svojim nastupima izvode pjesme različitih religijskih zajednica današnje BiH, osobito židovstva, pravoslavlja, islama i katoličanstva.

Na sam blagdan u srijedu 13. lipnja, mise su na rasporedu u: 6, 7, 8, 9:30, 11 sati, dok je središnja svečana misa u 19 sati koju će predvoditi i propovijedati fra Sreten Čurić, gvardijan franjevačkog samostana u Tomislavgradu.

Također, istoga u 18 sati održati će se tradicionalni blagoslov djece.Župa sv. Mihajla na Lapadu, svečano će proslaviti blagdan sv. Antuna Padovanskog čije se relikvije od ožujke ove godine čuvaju i u ovoj župi.

Blagdanu prethodi trodnevna duhovna priprava od nedjelje 10. lipnja do utorka 12. lipnja, s početkom u 18:30 sati moljenjem večernje u čast sv. Antunu, a nakon toga u 19 sati slijedi misa.

Na sam blagdan u srijedu 13. lipnja, mise u župnoj crkvi su na rasporedu u: 5, 6, 7, 8 i 10 sati (za školsku djecu).

U 17 sati biti će blagoslov djece s moćima. U 18:30 sati moli se večernja u čast sv. Antuna, a središnje misno slavlje je u 19 sati.

Nakon svete mise u 20 h održati će se i koncert klape ''Sv. Juraj'' i Orkestra Hrvatske ratne mornarice pod ravnanjem dirigenta Točnija Ćićerića.Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn