Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Festa svetoga Vlaha; Svečano euharistijsko slavlje predvodi nadbiskup mons. Ivan Devčić

Budnicom uz trombunjere i Gradsku glazbu Dubrovnik i jutarnjom svetom misom u parčevoj crkvi počela je jutros središnja proslava 1046. Feste svetoga Vlaha. Nakon mise gradski barjaktari uz pratnju festanjula, Gradska glazba i trombunjera su na Pločama dočekali barjaktare s istočne strane, a zatim Iza Grada svi skupa krenuli na Pile gdje su dočekali barjaktare sa zapadne strane.

Središnje svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije, u subotu, 3. veljače u 10 sati ispred dubrovačke katedrale predvodit će riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić, nakon čega slijedi svečana procesija s moćima sv. Vlaha i drugih hrvatskih svetaca.

U 15.30 sati bit će izvijanje barjaka ispred dubrovačke katedrale, gdje će ujedno barjaktari pozdraviti biskupe i festanjule.Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn