Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Središnju misu Feste sv. Vlaha predvodi riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić

Uz proglas Feste sv. Vlaha 2018. godine objavljen je i crkveni program Feste. Središnje svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije, u subotu, 3. veljače u 10 sati ispred dubrovačke katedrale predvodit će riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić, nakon čega slijedi svečana procesija s moćima sv. Vlaha i drugih hrvatskih svetaca.

Trodnevna duhovna priprava koja počinje 30. siječnja u 18 sati u zbornoj crkvi sv. Vlaha povjerena je ove godine franjevcima, a predvoditelj će biti fra Bojan Rizvan, župnik župe Srca Isusova na Voštarnici u Zadru. Nakon misa s propovijedi svake večeri slijedi program dubrovačkih osnovnih škola „Učenici sv. Vlahu“.

Zatvaranje Feste bit će u nedjelju, 4. veljače, prema tradicionalnom rasporedu.

Svečano otvaranje Feste je u petak, 2. veljače u 15.30 sati ispred crkve sv. Vlaha, svečana večernja (molitva) bit će u katedrali u 17.30 nakon čega slijedi koncert katedralnih zborova.

Pozdrav barjaktara biskupima bit će u subotu, 3. veljače u 15.30 sati ispred katedrale.

Festanjuli Feste sv. Vlaha 2018. kapetan Nedjeljko Zelen i zanatlija Ivo Mazavac program i proglas Feste odnijet će u župe Dubrovačke biskupije i pozvati župnike i vjernike na sudjelovanje u proslavi. Također će do početka Feste posjetiti razne institucije i njima također uručiti proglas i program.

Angelina TadićPodijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn