Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Žive jaslice - Isusov dolazak uprizoren ispred dubrovačke katerale (FOTO)

Žive jaslice uprizorene su večeras ispred dubrovačke katedrale Gospe Velike. Marija i Josip ove godine bili su Danijela i Kruno Lujak, mali Isus njihova kćerkica Iva, a  preostalo troje djece obitelji Lujak bili su anđelima. Žive jaslice organiziralo je Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije i Turistička zajednica Grada Dubrovnika. Organizaciji su doprinijeli i članovi Neokatekumenskog puta sa svojom djecom koji su uprizorili pastire i sveta tri kralja. Za glazbeni program bili su zaduženi članovi Vijeća Miho Bošković i Stijepo Gleđ Markos, a u procesiji prilikom dolaska sudjelovali su i članovi KUD-a „Osojnik“ koji su okupljenim vjernicima zapjevali dubrovačku kolendu.

Ovogodišnje žive jaslice uprizorene su u skladu s vremenom u kojem živimo, odnosno u vremenu u kojem je teško mladim obiteljima pronaći smještaj i dom, ali i s podsjetnikom kako postoje oni koji su potrebiti, poručili su organizatori.

Na kraju se okupljenima obratio i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Zahvalio je organizatorima na ovogodišnjim živim jaslicama i svima koji su pomogli kako bi se ovo sve ostvarilo, između ostalog Krešimiru Markoviću i Ivani Trostman te Ilaru Paskojeviću što je ponovno omogućio da u sklopu ovog događaja ispred dubrovačke katedrale budu i domaće životinje. Osobitu zahvalnost uputio je obitelji Lujak istaknuvši kako je tijekom svih sedam godina od kada je dubrovačkim biskupom Isusa uprizorila djevojčica, ali i kako bi mu bilo drago da se taj trend nastavi. Prisutne vjernike podsjetio je kako je u svojoj božićnoj poruci istaknuo Svetu obitelj kao uzor svim obiteljima, jer je Bog izabrao Svetu obitelj da bi se u njoj utjelovio te kako ju je time svima nama stavio za uzor. „Ali je napravio još nešto. Učinio je također i svaku obitelj svojim posebnim boravištem“, poručio je biskup Uzinić te na kraju svima poželio sretan i blagoslovljen Božić.

Nikša Sentić


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2017/religija/zive_jaslice_grad{/gallery}

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn