Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Skauti donijeli Betlehemsko svjetlo mira i predali ga biskupu u katedrali

Betlehemsko svjetlo mira skauti zdruga Dubrovačke biskupije donijeli su u nedjelju, 17. prosinca, u dubrovačku katedralu i na večernjoj misi predali ga dubrovačkom biskupu mons. Mati Uziniću dok je meditativni tekst o betlehemskom svjetlu u kojem vjernici prepoznaju Krista i njegov dolazak među ljude čitao katedralni kapelan i duhovnik skauta don Marin Lučić.

Od betlehemskog svjetla biskup je zapalio misne svijeće, a nakon mise skauti su svim vjernicima koji su željeli darovali betlehemsko svijetlo po svijećama koje su oni sami pripremali za ovu prigodu. Vjernici su svjetlo ponijeli svojim domovima kako bi im svjetlilo za Božić, a skauti će betlehemsko svjetlo donijeti i na mise zornice u desetak dubrovačkih župa te će ga vjernici i u tim župama moći preuzeti.

Dubrovački biskup je zahvalio skautima što su donijeli u katedralu betlehemsko svjetlo rekavši i kako bi bilo još važnije da oni sami na svoj način postanu betlehemsko svijetlo. Odgovarajući na pitanje kako biti svjetlo, biskup je uputio okupljene na misna čitanja treće nedjelje došašća u kojima se čuje poziv na radost, a riječ je o radosti zbog Gospodinovog dolaska i blizine i toga da ono što je Gospodin činio nama i mi možemo činiti drugima. Način na koji svi možemo postati svjetlo drugima krije se upravo u tom radosnom načinu, da budemo radosni i da druge činimo radosnima.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn