Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Unatoč nevremenu uspješno završila 11. akcija "Podijelimo radost Božića"

U Dubrovniku je jučer oko 13 sati završila 11. karitativna akcija „Podijelimo radost Božića“ kojom su tijekom dva dana na Pilama prikupljani nekvarljiva hrana i higijenske potrepštine kao božićni dar stanovnicima Ogulina i okolice, koji su bili ugroženi poplavama.

Broje obitelji s djecom donosili su pakete za nepoznate obitelji u Ogulinu kako bi im uljepšali blagdanske dane, a uz pakete su često pridodali i čestitke od srca srcu i slatke sitnice za zasladiti božićne dane. Darove su donosili i pojedinci kao i prolaznici koji su, nakon što bi shvatili što se na Pilama događa, odlazili i vraćali se natrag s paketima. Darovi su se prikupljali i u pojedinim župama pa su onda prevezeni na Pile i ukrcani u kamion koji se odmah po završetku akcije uputio prema Ogulinu.

Prikupljeno je oko 5 tona hrane i higijenskih potrepština i oni će tijekom slijedeća dva dana stići do Ogulina kako bi stanovništvu uljepšali blagdanski stol i blagdansko vrijeme. Pomoć će se dijeliti preko župnog caritas župe Svetoga Križa.

Organizator akcije je Caritas Dubrovačke biskupije, a kao i prijašnjih godina akciju su podržali Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, općine, škole, vrtići i druge institucije, župe, redovničke zajednice, katolička društva, sportski klubovi, udruge i sl.

Ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije Sanja Šanje u izjavi je zahvalila Bogu na završenoj 11. akciji, te je izrazila zahvalnost svim ljudima dobre volje koji su i ovaj put pokazali svoje dobro srce i spremnost da pomognu ljudima u potrebi, u dragom Ogulinu kamo ove godine ide kamion s darovima. Dodala je i kako se akcija odvijala po kišnom vremenu, hladnoći i na kraju buri, ali su se obitelji i pojedinci i ove godine odazivali i donosili darove. Na kraju je čestitala stanovnicima Ogulina Božić i božićne blagdane.

Akcija ‘Podijelimo radost Božića’ jedna je od najstarijih akcija na području Dubrovačke biskupije, a cilj joj je, uz pomaganje potrebitima izvan Dubrovnika, u samim sudionicima akcije razvijati osjećaj ljubavi i pažnje za drugoga u potrebi odnosno razvijati duh kršćanske djelotvorne ljubavi.

Caritas Dubrovačke biskupije/A.T.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn