Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Nedjeljnim svetim misama završen pastoralni pohod biskupa župi Mandaljena (FOTO)

Svetim misama jutros  u 8, 9.30 i 11 sati završen je trodnevni pastoralni pohod biskupa mons. Mate Uzinića vjernicima župe sv. Marije Magdalene u Mandaljeni. Biskup je u protekla tri dana posjetio Osnovnu školu Župa dubrovačka, Centar Josipovac, susreo se s članovima župnih vijeća, bratovština, s redovnicama, vjeroučiteljima, prvopričesnicima, krizmanicima, mladima, obišao kapelice, pomolio se na grobljima, te ispovijedao vjernike.

U današnjoj propovijedi na svetoj misi u 9.30 sati biskup je govorio o Svjetskom danu siromašnih koji je papa Franjo odlučio da će od ove godine slaviti posljednje nedjelje prije svetkovine Krista Kralja. Biskup je istaknuo poruku pape Franje koja glasi; "Ne ljubimo riječima nego djelima".

- Imam dojam da nam papa nam kroz svoju poruku želi poručiti da je samo siromaštvo vrijedan talenat koji smo dobili. O kakvom se talentu siromaštva radi ? Siromaštvo je stav srca koji priječi gledati na novac, na karijeru kao na ciljeve života i uvjete za sreću. Siromaštvo kao takvo stvara uvjete za slobodno preuzimanje vlastitih osobnih i društvenih odgovornosti unatoč svojim ograničenjima uz povjerenje u Božju bliskost i pomoć njegove milosti. U ovom pastoralnom pohodu ovoj župnoj zajednici, svima bi Vama zaželio upravo ovakav talent, talent ovakvog siromaštva, siromaštva koje je nasljedovanje Isusa Krista, koje ima stav ne gleda na novac i karijeru, na luksuzna ovozemaljsku sreću kao cilj, nego siromaštvo koje je slobodno za preuzimanje osobnih društvenih i crkvenih odgovornosti. Pastoralni pohod nije drugo nego pozivanje Vas članova Župne zajednice na to da preuzmete svoju odgovornost, da budete siromašni na način da niste navezani na svoj egoizam, nego svatko od nas sebe i svoje sposobnosti stavi u službu Boga - Poručio je mons. Uzinić.


FOTOGALERIJA

 Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn