Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Kanonski pohod biskupa mons. Mate Uzinića župi sv. Ilara u Mlinima

Ovog vikenda započinju kanonski pohodi dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića župama dekanata Dubrovnik 2 koji obuhvaća 12 župa, a među njima su i župe u Župi dubrovačkoj.

Prva župa u kojoj će biskup boraviti je župa sv. Ilara u Mlinima. U petak, 10. studenog u 9 sati bit će doček biskupa u župi, u 9.30 sati biskup će pohoditi Dječji vrtić, a u 10 sati posjetit će Općinu Župa dubrovačka.

Biskup će također pohoditi neke obitelji, a tijekom trodnevnog boravka u župi susrest će se s prvopričesnicima i krizmanicima, obići kapelice u mjestu, imati susrete s članovima župnih vijeća, s vjeroučiteljima, predstavnicima bratovština, s pjevačima, molitvenom skupinom i tako se bolje upoznati s ovom župnom zajednicom.

U nedjelju, 12. studenog biskup će predslaviti u 10 sati misu u župnoj crkvi.

Tijekom proteklih godina biskup je u pastoralnim pohodima obišao župne zajednice svih ostalih dekanata i više dana boravio u njima, pa obilaskom župa dekanata Dubrovnik 2 završava ciklus kanonskih pohoda župama Dubrovačke biskupije.

Sljedećeg vikenda biskup će pohoditi župu sv. Marije Magdalene u Mandaljeni, a vikend nakon toga župe Velike Gospe u Postranju i sv. Ane u Brgatu.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn