Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Ministranti iz Mandaljene i Postranja na godišnjem biskupijskom izletu ministranata

Više od 150 ministranta sa svojim svećenicima i voditeljima s područja Dubrovačke biskupije, među njima i ministranti župa iz Mandaljene i Postranja, sudjelovao je u subotu, 4. studenog na godišnjem izletu ministranata, a cilj njihovog izleta bila je prekrasna renesansna katedrala sv. Jakova u Šibeniku, koju je izgradio Juraj Dalmatinac i koja se od 2000. godine nalazi na UNESCO-vom popisu Svjetske kulturne baštine.

S ministrantima je na izlet išao i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je u šibenskoj katedrali predvodio euharistijsko slavlje i u propovijedi ministrantima naglasio važnost služenja u ljubavi i važnost poniznosti koje trebaju njegovati ne samo u služenju kod oltara nego i u svom životu.

S poviješću Šibenske biskupije i katedrale ministrante je upoznao župnik don Krešo Mateša, a potom su ministranti obišli katedralu i spustili se do krstionice.

Na putu prema Šibeniku sudionici izleta su posjetili Nacionalni park Krka i upoznali njegove prirodne ljepote posebice vodom bogati Skradinski buk, a u „Starom mlinu“ su imali zajednički objed. Prije povratka u Dubrovnik zaustavili su se u nacionalnom svetištu prvog hrvatskog sveca sv. Nikole Tavelića i naučili nešto više o njemu.

Tijekom putovanja ministranti su imali prigodu za molitvu i druženje, a nije nedostajalo ni pjesme ni šale. Zanimljivo je da je ove godine na izlet išla i skupina ministranata iz župe sv. Kuzme i Damjana s Lastova.

Na izletu su osim župskih sudjelovali i ministranti iz Blata, Korčule, Janjine, Trpnja, Stona, Ponikava, Boninova, Zatona, Orašca, Gruža,  Mokošice, župe sv. Andrija, katedrale, Putnikovića, Lapada,  Nove Mokošice i Rožata, a s njima su putovali Ante Novaković, don Frano Kuraja, Marija Kalafatović, don Alen Keri, don Miljenko Babaić, don Ante Burić, fr. Mihael Mario Tolj, Jelena, Marina Miličević i don Ivo Zečević. Voditelji izleta bili su pročelnik Vijeća za zvanja don Marin Lučić i članovi vijeća vjeroučiteljica Željana Lučić i župnik Tolj.

Vijeće za zvanja / A.T.

Foto: Antun Srijense - facebook


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn