Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Uoči blagdana Svih svetih; "Holy win - Noć svetaca" u katedrali i na Stradunu

Uoči svetkovine Svih svetih u dubrovačkoj katedrali u utorak, 31. listopada održan je „Holy win – Noć svetaca“. Susret je započeo molitvom krunice, a nastavljen je slavljenjem i predavanjem „Svetost pobjeđuje“ koje je održao don Marin Lučić, duhovnik Katoličke molitvene zajednice „Effatha“, koja je organizirala ovo događanje. Slijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić i klanjanje pred Presvetim.

Kako se te večeri slavi život i svjetlost a ne tama i smrt, mladi iz molitvene zajednice „utjelovili“ su i fizički predstavili neke svece i njihove živote. Prolazili su Stradunom i dijelili slatkiše i citate svetaca mlađoj populaciji posvješćujući im tako što se zapravo te večeri uoči Svih svetih slavi.

Sami događaj Holy wina nastavljen je cijelonoćnim euharistijskim klanjanjem u crkvi sv. Josipa koje su animirali br. Dražen Marija Vargašević i s. Maja Pavla Bašić iz Karmela Božjeg Milosrđa s Kalamote.

Katolička molitvena zajednica EffathaPodijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn