Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Zlatni jubileji petorice svećenika; Don Grgo Tomić proslavio 50 godina svoga misništva

Povodom zlatnog jubileja svećeničkog djelovanja petorice svećenika Dubrovačke biskupije ispred crkve sv. Nikole u Čilipima u subotu, 1. srpnja, služeno je svečano misno slavlje.

Među pet svećenika koji su ovim slavljem proslavili 50 godina svoga misništva, Zlatnu misu je proslavio don Grgo Tomić, župnik u mirovini koji je u mirovinu pošao nakon deset godina službe u Župi Svetog Ilara u Mlinima. Uz don Grga jubilej misništva su proslavili on Stanko Lasić, generalni vikar Dubrovačke biskupije i katedralni župnik, don Josip Barišić, župnik župe sv. Nikole Čilipi, župni upravitelj župe sv. Jurja Osojnik, don Frano Markić, župnik župe sv. Marije Magdalene Putniković, i umirovljeni svećenik don Jerko Suton koji zbog bolesti nije sudjelovao na ovom misnom slavlju.

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić je predvodio misu, a uz zlatomisnike i brojne svećenike, koncelebrirao je i kotorski biskup mons. Ilija Janjić. U propovijedi se biskup Uzinić osvrnuo na prvo čitanje iz Knjige Postanka o susretu Boga i Abrahama (Post 18, 1-15), te interpretirao kako je i u Čilipima na ovaj dan bio prostrt šator, baš kao i onaj u kojem je Abraham ukazao gostoprimstvo Gospodinu, u kojem su domaćini uz slavljenike i brojne vjernike primili i samog Gospodina. Dodao je i riječi sv. Benedikta koji je govorio svojoj braći da uvijek svakoga primaju kao Krista, te još jednom zahvalio što su ih kao strance primili i što su po njima primili Krista.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn