Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Zbor “Josipovac” na “Koncertu u mraku - svjetlo Duha Svetoga” u Katedrali (FOTO)

Na svetkovinu Duhova u nedjelju, 4. lipnja u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike održan je jedinstveni “Koncert u mraku - svjetlo Duha Svetoga” na kojem su nastupile osobe s invaliditetom i poznati umjetnici predstavljajući svoje talente u zajedničkoj ljubavi prema glazbenom i poetskom izričaju koji, uz ostalo, imaju i svoj terapijski učinak.

Zbor “Josipovac”, sastavljen od štićenika Centra za rehabilitaciju Josipovac, pod vodstvom glazbene terapeutkinje Jelene Đuraš Gleđ, izveo je desetak duhovnih pjesama. Uz pratnju Stijepa Gleđa Markosa (gitara) i Miha Boškovića (klavijature) otpjevali su, uz ostalo, „Duše Sveti, dobrodošao“, „Krist na žalu“, „Ne boj se jer ja sam s tobom“, „Kao Marija“ i dr. Na njihovu radosnu i srčanu interpretaciju nisu ostali hladni okupljeni u katedrali te su, uz pojedine skladbe, i sami pljeskali i nagrađivali zbor pljeskom.

U programu u katedrali sudjelovalo je također gitarist Darko Pelužan koji je izveo nekoliko instrumentala, a također se priključivao i gitarskoj pratnji zbora „Josipovac“.

Koncert je završio pjesmom „Podižeš me“ u izvedbi tenora Stijepa Gleđ Markosa, a pridružili su mu se i ostali izvođači i publika.


FOTOGALERIJA

 Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn