Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Kursiljo u Dubrovniku: Održan Mali tečaj radosnog kršćanstva za krizmanike

Za krizmanike dvaju gradskih župa, katedralne župe i župe sv. Andrije, od petka, 12. svibnja, do nedjelje, 14. svibnja, održan je Mali tečaj radosnog kršćanstva „Kursiljo“ u sjemeništu Dubrovačke biskupije. Na tečaju je sudjelovalo 25 krizmanika iz spomenutih župa, a uz koje su bili don Marin Lučić, rektor sjemeništa i župni vikar na dvama gradskim župama, i don David Pahor, župni vikar na dvama gradskim župama. Rektorica vikenda bila je Stefany Hohnjec, a mladima je predavao i don Josip Đurin, odgojitelj u Međubiskupijskom sjemeništu na zagrebačkoj Šalati.

U petak su se u večernjim satima sudionici tečaja okupili u biskupijskom sjemeništu gdje je nakon početnog upoznavanja predavanje održao odgojitelj Đurin na temu „Tko sam ja?“. U subotu je bio cjelodnevni program u sklopu kojeg je nakon jutarnje molitve predavanje na temu „Traganje za vrijednošću“ održala rektorica Hohnjec, a u kojem je posvjedočila o utjecaju vjere na svoj život. Tijekom dana sudionicima se  kroz predavanja „Obitelj“, „Kralježnica“ i „Facebook“, koja su održali animatori Kursilja, pokušala približiti vjera na onaj način kako je vide mladi ali i odgovoriti na sve izazove s kojima se mogu susresti. Također su sudjelovali u misi i procesiji povodom 100. obljetnice Gospe Fatimske.

U nedjelju, posljednjeg dana tečaja, nakon jutarnje molitve mladi su mogli poslušati predavanje „Predbračna čistoća“, nakon čega su sudjelovali u misnom slavlju u dubrovačkoj katedrali. Odgojitelj Đurin održao je još jedno predavanje, ovaj put na temu „Darovi Duha Svetoga“. Na kraju posljednjeg dana sudionici tečaja susreli su se sa svojim roditeljima s kojima su podijelili pozitivne dojmove i iskustva.Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn